2018-08-30 05:41:35• hírek • Blikk.hu

Milliókat keres Majka a kirúgott Curtisnek

Ha Curtis nélkül is ilyen népszerű marad Majka élő produkciója, akkor a múlt szerdán a zenekarból kirúgott rapper akár hátra is dőlhet, mert számításaink szerint legalább évi 5-6 millió forint ütheti a markát.

Az Artisjus adatbázisa alapján ugyanis Széki Attila (28), azaz Curtis 11 közös szerzeményhez írt szövegrészt, de a „Nekem ez jár” és a „Csak te létezel” születésénél például zeneszerzőként is közreműködött. Hat éve csatlakozott Majkához, és társszerzőként olyan dalokat jegyez, amelyek egyetlen koncertről sem hiányozhatnak: Belehalok, Nekem ez jár, Elvitted a szívemet, Hatodik emelet, Ezek a lányok. Ráadásul nem sokkal a drogbotrányos szakítás előtt jelent meg a Füttyös, ami szintén kötelező darab, és amelynek szövegét együtt írták Bereczki Zoltánnal (42).
 

Így amennyiben Majoros Péter (39) új néven futó csapata, a „Majka és a ők” továbbra is telt házas bulikon szórakoztat, amelyekről nem maradnak el a nagy slágerek, Curtis számlájára is érkezik a jogdíj.
 

 A szervezőnek kalkulált teher, a szerzőknek viszont aranybánya a telt házas koncertek után járó jogdíj. Mióta a lemezpiac bedőlt, számukra ebben van a pénz, és tegyük hozzá, egy ideje az Artisjus kiváló pénzeket utal – mondta lapunknak egy bennfentes, hangsúlyozva: Majka és Curtis márciusi, telt házas Budapest Sportaréna-bulija után 8-9 millió forintos jogdíjat fizethettek be a szervezők. – Szerintem ebből minimum egymillió maradhatott Curtisnél.
 

A fergeteges BS-beli fellépéssel együtt idén 26 koncertet adott Majka és Curtis a zenekarukkal, és ezek között olyan nagy bulik is voltak, mint a Balaton Sound vagy a VOLT Fesztivál, de a vidéki sportcsarnokokban is több ezres tömeg várta őket.
 

Persze, a Papp László Budapest Sportaréna kiemelkedik, hozzávetőleg 90 millió forint lehetett az összbevétel, és ennek a fele maradhatott a művészeknél. Pontosan nem tudni, hogyan osztozkodtak, de vélhetően Curtis is hétjegyű gázsival gyarapodott. Gyanítható, hogy a rapper alkalmi honoráriuma a többi közös buliban is elérte a milliót, és ehhez jön a jogdíj, amely jövő májusban érkezik a számlájára.
 

Majkáék a fesztiválokon körülbelül 16, az arénakoncerteken nagyjából 24 dalt adtak elő. Így – 2 millió forintos átlagjogdíjjal számolva – bulinként mintegy 500 ezer lehet a Curtis szövegrészeit rejtő dalok hányada. Ebből 100-150 ezer körüli összeg juthat neki, ami az idei 26 közös koncerttel felszorozva átlépi a hárommillió forintot. Ehhez jönnek még a szóló fellépései és az egyéb játszások – rádiós, tévés és zenegépes – bevételei: informátorunk szerint 5-6 millió is lehet a végösszeg.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: